STORYMETODEN för coacher

Är du Coach? Samtalsterapeut? Vägledare eller en ledare med ett coachande förhållningssätt i ditt arbete? Bli bevandrad och diplomerad i Storymetoden!

Välkommen till en fördjupande baskurs med syfte att ta del av Storymetoden™ och dess möjligheter! Jag vänder mig till dig som dagligen jobbar med människor. Som vägleder genom samtal – på ett eller annat sätt – och som vill expandera.

Idén är att se hur Storymetodens tankar kan fungera som ett komplement i din verksamhet, att låta detta förhållningssätt bli ett (ännu ett) verktyg i din verktygslåda. Det finns en särskilt kraft i att utgå från livsberättelser och att se och guida klienten utifrån medfödda drivkrafter. Den vill jag förmedla tillsammans med de insikter och tekniker jag förvärvat de senaste åren.

Storymetoden utgår i korthet från att vi alla har en inre kärna som kan definieras med hjälp av dina medfödda drivkrafter. Nycklarna till dessa finns att finna i din egen livsberättelse. Det här är ett förhållningssätt som lyfter och stärker individen utifrån praktisk självkännedom och språk. Vem du är och Vad du säger står i fokus.

Denna kunskapsöverförande baskurs – COACH TO COACH – äger rum under 10 intensiva timmar uppdelat på 2 dagar och kommer att ta upp:

STORYMETODEN – lär känna dess grunder – i teori och praktik. Syfte: att du skall kunna förstå att tolka och guida utifrån metodens idéer och verktyg.

HJÄLTENS RESA – Storymetodens sätt att använda J. Campbells hjältekoncept, i teori och praktik. Syfte: att du med detta element skall kunna spegla andra till djup insikt, att kunna se och sätta ord på svåra händelser.

ORDKRAFT – vi arbetar med berättelsens och ordens möjligheter (och svagheter). Syfte: att se hur vi kan bli starkare genom att skriva om berättelser (re write) och medvetet välja våra stories.

Kursen varvas med föreläsningar, enskilda & introspektiva övningar samt sharings och gemensam praktik. Intentionen är att du som deltar ska förstå genom att känna på.

………………………………………………………………………………………………………………

Kursledare Katrin Sandberg är verksam i sitt eget bolag som Storycoach och har utvecklat den framgångsrika Storymetoden™. Hon har speglat och inspirerat tusentals med sin coaching och sitt tänk, bland annat som författare till Hitta din Sanna Story – upptäck kraften i din livsberättelse. Hon har en bakgrund som kommunikatör, innehållsproducent och är en av grundarna till 4good, Sveriges största nätverk för kvinnor.

Sagt om Katrin Sandberg:
”Du skapar en tillåtande atmosfär med ditt naturliga sätt att vara. Du lyssnar in frågor och svarar på ett genomtänkt och respektfullt sätt, vilket kanske tas som givet på den här typen av kurser men min erfarenhet är att det brukar vara bland det svåraste hos kursledare då de ofta sätter sig i position att det ska ”lära ut” någonting. Din inställning till att ”dela med sig av” skapar en genuint god lärandemiljö.”

Tina, hälsocoach samt yrkesvägledare på gymnasium

FAKTA OM BASKURS STORYMETODEN

TIDER:

Dag 1. 10:00-16:00.

Dag 2. 10:00-16:00.

Lunch 12:00-13:00 – obs! egen lunch som intas i området. Fika på för- och eftermiddag ingår.

DATUM:

PLATS:

PRIS:
8.000:- ex moms. (8’ ink)

ANMÄLAN:
Du anmäler dig genom att maila katrin@sunnyrelations.com

När du får din bekräftelse innebär det att du har bokat din plats!* Max 8 deltagare/kurs.

Gör det omgående om du vill säkra din plats. Eller vid ett senare tillfälle om du behöver fundera, anmälan är öppen fram till workshopdatum i mån av plats. En faktura skickas till dig i med 30 dagars i betalningsvillkor. Du kan välja mellan att betala hela beloppet inom dessa 30 dagar eller enligt följande: Anmälningsavgift – inom 30 dagar på 2.000:- ink moms. Därefter kan du planera din nästa inbetalning efter egen ekonomi.

Brinner du för att gå men behöver ett annat betalningsupplägg? Hör av dig! Det går som sagt att minst dela upp det på två betalningstillfällen men är öppen för förslag.

*Anmälan är bindande. Avbokning med full återbetalning, kan ske upp till 30 dagar innan programstart. Avbokning med sjukintyg kan ske upp till 14 dagar innan, då kan hälften av summan återbetalas. Därefter är det inte möjligt att avboka, men du kan använda din plats vid ett annat tillfälle.

EXTRA INFORMATION

Du som går denna kurs blir inte Storycoach, du får ett diplom där du gått en basutbildning i Storymetoden. Min förhoppning är att du får med dig kraftfulla verktyg in i din verksamhet och att du kanske senare bygger på denna utbildning med mer (under förberedelse). Idag, ifall du vill erbjuda/sälja fristående Storycoachingsessioner efter enbart baskurs, behöver du 1. Ha gjort din egen Guldkompass 2. Åta dig tio timmar parallell handledning av Katrin (á 1250:-/tim).

KURSLITTERATUR & FÖRBEREDELSER

Boken Hitta din sanna story är obligatorisk kurslitteratur och innan workshopen skall du läsa första kapitlet Jag & Storyn, för att få en bild av och bilda bakgrund till tänk och hur Storymetoden kom till. Det här för att få ut så mycket som möjligt av din kurs/investering. Du kommer också få ett specialkomponerat häfte utformat för dig som guidar andra i din vardag och vill inspireras av Storymetoden. Just nu är den fysiska boken i det närmaste slut i bokhandel, men jag har några fysiska ex själv plus att den säljs som e-bok på Adlibris och Bokus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *