MY STORY

Jag brinner för att du ska göra din röst hörd – att kunna sätta ord på din insida, dela din story, ditt sanna jag.

Alla bär vi på en historia. En berättelse om oss själva som styrker vår bakgrund, bekräftar vår identitet och som förmedlar bilden av oss till vår omvärld.

Att guida changemakers – det vill säga drivna ledare, inspiratörer, kreatörer, intra- och entreprenörer till ett tydligare uttryck med hjälp av Storycoaching/Storymetoden™ är min mission.

Storytelling får mig att gå igång. Astrid Lindgren skrev om lägereldarnas tid, och min känsla är att vi alla på sätt och vis längtar tillbaka dit. Ofta. Jag tror att det finns en del inom oss som längtar efter att fortfarande sitta runt lägerelden – dela historier, ta del av berättelser som berör, berikar, lär oss, stärker. Berättandet och lyssnandet är en del av vårt kollektiva medvetande och vår gemensamma historia, det sitter i ryggmärgen. Och faktiskt är det så som vi lättast tar till oss ny information. Det har vetenskapen nu kommit fram till ; )

2017 gav jag jag ut boken HITTA DIN SANNA STORY – upptäck kraften i din egen livsberättelse. (Forum). 2020 utkom Förundranseffekten som jag skrivit med Sara Hammarkrantz. (Bonnier Fakta). Att dela det som stärker mig är en ledstjärna. Jag anser att den riktiga storyn om dig är viktig, så jag ville skriva om hur du kunde hitta nycklarna till ditt inre. Och att förundran är en unik känsla med läkande effekter och samhällsomdanande möjligheter vill jag att fler ska få veta. Forskningen som ligger till grund för detta är banbrytande och boken känns som ett värdefullt inspel i vardagsstressen.


EN RESA FRÅN YTTRE TILL INRE KOMMUNIKATION.
Jag började mitt första jobb sommaren 1993. Då var jag tjugofyra år gammal och hade ett färskt diplom som det stod Fil.kand i företagsekonomi på. Men om det visste jag inte mycket, ekonomi alltså, det var internationell marknadsföring som hade varit utbildningens fokus och det var där mitt intresse låg. Så jag började som allt-i-allo och blev snart  marknadsansvarig för ett litet företag med stor tillväxtpotential, vi gjorde en etablering i USA, jag hoppade av, hoppade raskt på ett start up företag i webbyråbranschen, blev proffs (eller i alla fall rätt bra) på att utveckla kommunikationsstrategier på internet, tog kunskapen med mig in i egen konsultfirma, 2000-tal, fick uppdrag från Posten, Telia mobile, Skandia Liv, med flera, fick barn, it-krasch, producerade en dokumentärfilm och en gravidyoga film, startar sen 4good AB 2004 – företaget som kom att bli  Sveriges största inspirationsnätverk för kvinnor. Under åtta år jobbar jag som kreativ ledare med att utveckla idéer & koncept för några av Sveriges största företag (AMF Pension, Bonnier tidskrifter, Dove, TCO, Unionen). På 4good skapar vi kommunikativa plattformar och events. Under åren möter jag massor av föreläsare och många blir de tillfällen där jag coachar dem till mer struktur och klarhet. 2012 väljer jag att gå vidare och säljer min del i företaget. Jag startar Sunny Relations och en ny fas i min karriär börjar – jag hittar nämligen kraften i storyn – jag hittar mitt varför.

Sedan dess har jag med öppet hjärta och inlyssnande öra utvecklat min Storycoaching till att idag innefatta såväl en metodik (Storymetoden™) som ett helt förhållningssätt till livet (om man vill). Jag tar emot klienter för privata sessioner och jag ger kurser och storyworkshops, konsultar företag, föreläser och brinner allmänt vidare på temat.

Jag är en stark förespråkare av att du är den du är, inte ditt yrke, din roll eller din position. När vi på riktigt förstår detta frigörs en massa energi och potential till att bli ännu mer – till att bli det vi alla längtar efter – oss själva.

This is (part of) my story!
Kolla in resten av siten så får du ännu mer koll vad vi kan göra tillsammans!

Fotot här och på välkomstsidan taget av fotograf Maria Östlin

VIKTIGT.
Storycoaching ska inte förväxlas med terapi, ej eller med traditionell coaching. Uppläggen som erbjuds här erbjuder möjligheten att se dig själv och din berättelse från ett nytt perspektiv och sätta ord på det. Det förutsätter att du befinner dig på en bra plats i livet. Behöver du terapeutisk hjälp så är det alltid bäst att vända sig till experter på området. Samma gäller för traditionell coaching.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *