STORY YOUR PRESENTATION


Konsten att vara Story Strong när du presenterar…

Den vanligaste typen av uppdrag jag har, vad gäller presentationer och föredrag, är att jag antingen coachar yrkesmänniskor som vill skapa en ny/bättre presentation eller så tar jag professionella föreläsare till nästa nivå.

Jag har jobbat med allt från Ledarna, Vinnova, Svenska Turistföreningen, Värdskapet, Bonnier bokklubbar, Mindful Eating-projektet, till Agneta Sjödin, Kajsa Ingemarsson, gr8meetings Micke Darmell, Isabelle McAllister, Klas Hallberg, Lena Skogholm, med mera och många flera.”

Här får du ta del av några utvalda uppdrag så ser du hur det kan gå till. Vad målet var? Bland annat att coacha dessa fina inspiratörer och entreprenörer till mer tydlighet i framträdande, budskap och innehåll. Röda tråden? Att hitta kärnan i storyn, såklart ; ) Dramaturgin infaller sig fint därefter..

erika
Erika Svensson, ledarskapsutvecklare på Ledarna
, behövde hjälp att skapa ”en story” i samband med att en serie frukostseminarier för chefer skulle släppas med tema Framgångsrikt ledarskap i vardagen. Tillsammans skapade vi ett format, en röd tråd, samt ett grovmanus som Erika kunde följa som moderator. Erika blev trygg, det hela kändes genomtänkt (vilket det var ; ) och samtidigt lämnades utrymme för att vara flexibel och lyhörd inför de inbjudna medtalarnas resonemang.

klara
Vinnovas Klara Adolphson
preppades för att föreläsa inför 900 chefer i Stockholm Stad, tema: det nya ledarskapet. Jag jobbade  vidare med hennes medarbetare i syfte att höja presentationsnivån. Klara är ledarskapsexpert och har lämnat updpraget som Head of Organisation and Management Department at VINNOVA. Idag finns Klara på PwC Experience Center.

Agneta Sjödin ser vi nog mest som programledare på TV – ja, en av våra populäraste skulle jag vilja säga ; ) Men hon är ju också författare till ett gäng fina böcker och föreläser ofta. Vi samarbetade för att vidareutveckla hennes föreläsning Att följa sitt hjärta, en superfin story om att hitta sin livsuppgift och våga gå sin egen väg.

Kajsa Ingemarsson är en av Sveriges mest lästa författare. Hennes böcker har sålts i mer än två miljoner ex i över 14 länder och bästsäljaren Små citroner gula blev nyligen till film. Hösten 2013 utkom boken Den magiska gnistan – din väg till ett kreativt liv. Den skiljer sig från hennes tidigare böcker på så vis att genren är fakta. Vi jobbade med att lägga upp en plan hur denna genreförflyttning som bäst skulle kommuniceras och så skapade vi en ny föreläsning till det hela.

Micke Darmell, föreläsare, mötesevangelist och författare, träffar jag regelbundet sedan 2013 för att sakta och säkert bygga upp  föreläsningen/the edutainment Uppkopplad eller avkopplad – om konsten att lyckas i en uppkopplad värld. Ett annorlunda sätt att jobba på, men oerhört kul! Att hinna vrida och vända på tankar och idéer, att ge tid åt utveckling. Han är en fena på möten och finns på www.gr8meetings.se

Klas Hallberg, en av Sveriges mest anlitade inspirationstalare, har de senaste åren framträtt med föreställningen Hångla Mer! Den har setts av många tusentals personer och boken med samma namn har peppat minst lika många. Numera turnerar Klas med föreställningen Hedra Mysteriet. Sunny Relations jobbade tillsammans med Klas för att utveckla koncept, struktur och innehåll i föreställningen. Check it out – den är bra. Och Klas är bra!

Isabelle McAllister. Multitalangen & idésprutan Isabelle är en mångsysslare och gör det mesta inom färg och form. Vi har sett henne på TV i Äntligen Hemma, Fixa rummet, mm. Tillsammans jobbade vi fram en föreläsning på temat kreativitet. www.isabelle.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *